
رئیس جهاد دانشگاهی فارس با بیان اینکه این نهاد انقلابی در سه حوزه فرهنگی، پژوهشی و آموزشی از تواناییها و تجربیات قابل توجهی برخوردار شده است، گفت: گستردگی شبکهای این نهاد در سراسر کشور و مراکز دانشگاهی از ویژگیهای منحصر به فرد جهاد دانشگاهی است.

رئیس جهاد دانشگاهی فارس با بیان اینکه این نهاد انقلابی در سه حوزه فرهنگی، پژوهشی و آموزشی از تواناییها و تجربیات قابل توجهی برخوردار شده است، گفت: گستردگی شبکهای این نهاد در سراسر کشور و مراکز دانشگاهی از ویژگیهای منحصر به فرد جهاد دانشگاهی است.
مسعود رستگار، رئیس جهاد دانشگاهی فارس در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) از فارس، با اشاره به جایگاه و عملکرد جهاد دانشگاهی در زیرساختهای فرهنگی و علمی کشور عنوان کرد: از آنجا که جهاد دانشگاهی بهعنوان یک نهاد برخاسته از انقلاب فرهنگی، کار و تلاش خستگیناپذیر در حوزه فرهنگ را از وظائف ذاتی خود میداند، همواره سیاستگذاری، اجرا و نظارت بر فعالیتهای فرهنگی را با جدیت هرچه تمامتر مدنظر داشته است.
وی افزود: این نهاد به واسطه عضویت در شورای عالی انقلاب فرهنگی در سیاستگذاری و نظارت مشارکت کرده و در مقام اجرا نیز فعالیتهای فرهنگی گسترده از جمله ایجاد زیرساخت را اولویت خود قرار داده است.
رستگار، ایجاد انجمنها، کانونها و مراکز تخصصی متعدد فرهنگی، ایجاد خبرگزاری وزین دانشجویان ایران(ایسنا) و خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا) و خبرگزاری سینا و همچنین مرکز افکارسنجی دانشجویان(ایسپا) که بهصورت شبکه در سراسر کشور گسترده شدهاند، را از مصادیق ایجاد زیرساختهای فرهنگی و علمی در حوزههای زیربنایی دانست.
رئیس جهاد دانشگاهی فارس همچنین به عوامل اعتماد عمومی به این نهاد انقلابی اشاره کرد و گفت: جهاد دانشگاهی پیرو دستور حضرت امام خمینی(ره)، برای اسلامی شدن دانشگاهها تأسیس و این نهاد همواره مورد حمایت و تأیید امام راحل و مقام معظم رهبری بوده است.
تلاش برای اسلامی شدن دانشگاهها، عامل اصلی اعتماد عمومی مردم به جهاد دانشگاهی است
وی ادامه داد: این تأیید و حمایت سرمایه اصلی جهاد دانشگاهی و عامل اصلی اعتماد عمومی مردم است اما طی سی و پنج سال گذشته مردم از طرفی شاهد افتخارآفرینیهای جهاد دانشگاهی در عرصههای ملی و بینالمللی بودهاند و از طرفی نیز خدمات تخصصی این نهاد انقلالبی در حوزههای مختلف پزشکی و فنی مهندسی، فرهنگی و آموزشی را لمس کرده و به استناد افکارسنجیهای معتبر از نحوه عملکرد این نهاد، رضایت قابل ملاحظهای را داشته و نتیجتاً اعتماد لازم را کسب کردهاند.
رستگار با اشاره به مأموریتهایی که از سوی نظام قابل واگذاری به جهاد دانشگاهی است، عنوان کرد: جهاد دانشگاهی در هر کدام از حوزههای سهگانه اصلی فعالیتهای خود یعنی فرهنگی، پژوهشی و آموزشی از تواناییها و تجربیات قابل توجهی برخوردار شده است.
رئیس خبرگزاری ایکنا شعبه فارس با بیان اینکه گستردگی شبکهای این نهاد در سراسر کشور و مراکز دانشگاهی از ویژگیهای منحصر به فرد جهاد دانشگاهی است، گفت: این نهاد انقلابی در هر کدام از این سه حوزه که بسیار هم گستردهاند، توانایی قبول مسئولیت اعم از سیاستگذاری، برنامهریزی، اجرا و نظارت را داشته و متعهد است که با تلاش مجدانه و مدیریت جهادی مأموریتهای محوله را بر احسن وجه و با موفقیت کامل به انجام رسانده، موجبات رضای الهی و سرافرازی و سربلندی نظام مقدس اسلامی را فراهم آورد.
وی در ادامه سخنان خود در خصوص نقش این نهاد انقلابی در پیشبرد علم و فنآوری در آینده بهویژه در شرایط پساتحریم، گفت: تولید علم و تبدیل آن به فناوری از اهم وظایف جهاد دانشگاهی بهشمار میرود، عمل به این وظیفه منوط به شرایط خاص نیست. چه در شرایط تحریم و چه در شرایط پس از تحریم تلاش خستگیناپذیر و خداپسندانه در راستای تولید علم، تبدیل به فناوری، تولید ثروت حاصل از دستاوردهای علمی و ارتقای سطح جامعه در کلیه شئونات سرلوحه کار در جهاد دانشگاهی بوده و هست.
حرکت جهادگرانه جهاد دانشگاهی، ابهت تحریمها را شکست
رئیس جهاد دانشگاهی فارس تصریح کرد: آنچه مسلم است اینکه حذف یا کاهش وابستگی و حرکت در مسیر استقلال کشور حلاوتی وصف ناشدنی برای جهادگر دانشگاهی به همراه دارد و خوشبختانه در ایام اوج تحریمها، حرکت جهادگرانه و دستاوردهای فوق تصور دانشمندان ایرانی در نهادهای مختلف از جمله جهاد دانشگاهی، ابهت تحریمها را شکسته و تاثیرگذاری آنها در ابعاد مختلف را به حداقل رسانید، تا جایی که تحریم کنندگان را متحیر و وادار به لغو و کاهش تحریمها کرد و امروز شاهد لحظه شماری آمریکاییها و اروپاییها برای حضور و تعامل با ایران اسلامی هستیم.
فعالیتهای جهاد دانشگاهی موجب توانمندسازی دانشگاهیان شده است
وی در پاسخ به این سئوال که چرا حفظ جهاد دانشگاهی بهعنوان یک مرکز علمی و تحقیقاتی در دانشگاهها، همچنان ضرورت دارد؟ گفت: اصولاً نام جهاد دانشگاهی با تحقیقات و آن هم در دانشگاه و مراکز علمی مترادف است، منابع انسانی جهاد دانشگاهی محصول دانشگاه است و خوشبختانه فعالیتهای جهاد دانشگاهی موجب ارتقای سطح علمی و فرهنگی دانشگاهها، توانمندسازی دانشگاهیان و ایجاد انگیزه مضاعف در ایشان شده است.
رستگار تاکید کرد: جهاد دانشگاهی از درون دانشگاه و با نگرش و رویکردی جدید که همان جهت دهی تلاش دانشجویان و دانشگاهیان در راستای رفع وابستگیها و استقلال علمی و فرهنگی کشور بود، بروز و ظهور پیدا کرد. در حال حاضر نیز ارتقاء دستاوردهای علمی دانشگاهیان و تبدیل آنها به فنآوری و تولید ثروت ملی، وظیفهای است که بدون حضور فعال دانشگاهیان در جهاد دانشگاهی و همافزایی توانمندیهای دانشگاه و جهاد دانشگاهی امکانپذیر نیست.
ترویج روحیه جهادی در دانشگاهها، نتیجه غیرقابل انکار تداوم حضور جهاد دانشگاهی است
رئیس جهاد دانشگاهی استان فارس گفت: از نتایج غیرقابل انکار تداوم حضور جهاد دانشگاهی در دانشگاهها، تربیت مدیران متعهد و متخصص برای آینده کشور و ترویج روحیه جهادی در بین دانشجویان و دانشگاهیان است. همانگونه که بسیاری از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مدیران ارشد موفق استان فارس و کشور سابقه عضویت یا همکاری با جهاد دانشگاهی را داشتهاند، در آینده نیز دانشجویان و اساتید همکار جهاد دانشگاهی نقش آفرینان عرصههای مختلف مدیریتی کشور خواهند بود.
رئیس خبرگزاری ایکنا شعبه فارس در پاسخ به اینکه نقش جهادد انشگاهی در اجرای نقشه جامع علمی کشور و پیشبرد اهداف دولت چیست؟ گفت: سیاست راهبردی جهاد دانشگاهی تبعیت از رهبری فرزانه انقلاب و حمایت از قوای سه گانه و از جمله دولت بوده و هست.
رستگار بیان کرد: دیدگاههای دولت تدبیر و امید، با دیدگاههای جهاد دانشگاهی قرابت بسیاری دارد و لذا جهاد دانشگاهی میتواند بیش از پیش در برنامهریزی و اجرای سیاستهای دولت تدبیر و امید نقش آفرینی کرده و با قبول ماموریتها و مسئولیتهای بزرگتر و از طریق همراهی و همافزایی، نویدبخش موفقیتهای روزافزون ملی و بینالمللی دولت و نظام مقدس جمهوری اسلامی بهویژه در شرایط پس از تحریم باشد.
بازدید ماه:2498
بازدید کل:277922